Marcel Budala - Sarba de la Trestiana

Adaugă la Melodii Preferate
Adaugă la preferate
Comentarii Dedicatii
Comentariul a fost publicat cu succes.
Dedicația a fost publicată cu succes.
Ion Constantin a spus:
17/02/18 19:14
Dintre toți marii acordeoniști ai României, Marcel Budală se distinge printr-un rafinament și o expresivitate ieșite din comun. A avut un stil original de interpretare, gen staccato, cu notele clar compostate specifice interpretării la pian, primul său instrument de studiu în perioada copilăriei. Ulterior au apărut acordeoniștii care s-au remarcat prin stilul „legat” (Ilie Udilă, Fărâmiță Lambru, Vasile Pandelescu, Ion Onoriu, Marin Năsturică, Gheorghe Ghițică, Ionică Minune, Marian Mexicanu, Paul Stângă ș.a.). Artist disciplinat și extrem de modest, Marcel Budală a fost acordeonistul cu cel mai plăcut și variat repertoriu popular și lăutăresc, lăsând în urmă o discografie extrem de bogată. Piesele sale, pe lângă frumusețea melodică deosebită, se remarcă printr-o frazare extrem de bine studiată, echilibrată. S-a evidențiat, în același timp, şi ca un acompaniator de mare finețe al celor mai prestigioși solişti atât instrumentişti, cât şi vocali. A fost un mare virtuoz al acordeonului, fără să abuzeze de artificii inutile și repetitive cu scop demonstrativ, tehnicist, pentru „impresionarea” publicului ascultător. Pe scurt, un mare artist, nu „mașină de acordeon”. Marcel Budală e un model pentru generația tânără de artiști din zilele noastre.
nicolae a spus:
19/10/15 21:21
magnific, vorbeste cu acordeonul
vasile a spus:
27/10/13 23:17
multumesc celor care se mai gandesc la artistii de altadata.doar asa mai putem asculta si noi muzica lor nemuritoare
vali a spus:
20/10/13 23:03
ascultati oameni buni adevarata muzica ce ne reprezinta pe noi ,romanii .ma plec in fata acestui virtuoz asa cum ingenunchiez in fata lui zamfir cu naiul sau .
nelu a spus:
18/10/13 20:15
acordeonul lui marcel budala stie mai multe melodii ,ne trezeste la viata
liva a spus:
08/10/13 22:09
frumos mai cantau lautarii prin anii 80 iubesc acordeonul acestui maestu uitat pe ne drept; imi aduce aminte de tatal meu care nu mai este pe acest pamant el un moldovean din vaslui iubea enorm tot ce canta marcel budala la acordeon iubea frumosul si nu inteleg de ce l-am uitat pe acest maestu noi vii .daca as fi redactor muzical as face o emisiune cu cei care au facut istorie in acest domeniu [muzica populara] doamne ce rating a-ti avea