Muzica populara
»

Despre proiectul cu temă folclorică muzicapopulara.net

Identitatea noastra culturala este definita de creatiile stramosilor nostrii, transmise din generatie in generatie prin viu grai. Muzica populara este una dintre manifestarile artistice prin care se reflecta spiritualitatea, gandirea si simtirea poporului nostru, este parte a culturii spirituale a natiunii noastre. Artistii de muzica populara sunt principalii promotori ai identitatii noastre culturale si fara ei identitatea noastra ar fi stearsa, desfiintata de invazia zgomotoasa a mixturilor culturale create doar din dorinta de a obtine profit. www.muzicapopulara.net incearca sa aduca aproape de dumneavoastra pilonii continuitatii noastre culturale, respectiv artistii si opera folclorica pe care acestia au cules-o din popor si o transmit mai departe generatiilor actuale si viitoare. Multumim tuturor artistilor pentru ca exista, in egala masura va multumim dumneavoastra pentru ca preluati spiritual si mental datinile si traditiile poporului nostru.

In misiunea noastra ne sunt de mare ajutor resursele materiale ale platformei Youtube.com, insa fara contributia artistilor si a fanilor lor care au depozitat piese folclorice definitorii pentru identitatea noastra culturala nu am fi reusit sa intregim apropierea dumneavoastra de ceea ce este mai sublim si placut: vocea stramosilor nostri. Mesajul lor trebuie sa-l transmitem generatiilor viitoare.

Va rugam sa va implicati in cultivarea si perpetuarea obiceiurilor si traditiilor noastre, fara de care ne pierdem identitatea ca natiune. Daca ascultati rar muzica noastra populara, va recomandam sa o faceti mai des si veti descoperi ca acea gena de geto-dac sadita de Burebista la baza natiunii noastre, este in sufletul dumneavoastra, creste si incepe sa vibreze in acordurile muzicale ale cantecelor de petrecere, de dor sau jale. Prin muzica populara veti redescoperi mandria de a fi Roman si veti simti mult mai profund momentele importante din viata dumneavoastra, fie ca este vorba despre nunta, botez sau alte evenimente pentru care stramosii nostri au creat datini si traditii.

Fiti Romani, bucurati-va si mandriti-va cu identitatea noastra si ori de cate ori simtiti nevoia, chemati-i pe artistii populari sa va sustina si sa va alimenteze aceste trairi.